Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Europa League: Χωρίς κόσμο ζητά να γίνει η ρεβάνς με τη Μπεσίκτας η Λιόν

Ρεβάνς σε άδειο γήπεδο ζητά από την UEFA ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν-Μισέ.λ Ολά ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης με τη Μπεσίκτας για τα προημιτελικά του Europa League.
Ο πρώτος αγώνας στον «Παρκ Ολιμπικ Λιονέ» ξεκίνησε με 45λεπτη καθυστέρηση, λόγω των επεισοδίων που διαδραματίστηκαν ανάμεσα στους οπαδούς της τουρκικής ομάδας και στην αστυνομία. Οι φίλαθλοι της Μπεσίκτας συγκρούστηκαν σφοδρά με τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ εκτόξευσαν και φωτοβολίδες προς την πλευρά των οπαδών της Λιόν.
Η Λιόν, που βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Μπάμπελ στο 15΄, κατάφερε μέσα σε 3 λεπτά (83΄-85΄) να πετύχει δύο τέρματα με τους Τολισό και Μορέλ και να πάρει τη νίκη και το προβάδισμα για τους «4» της διοργάνωσης. Ο διοικητικός ηγέτης της γαλλικής ομάδας, Ζαν-Μισέλ Ολά απευθύνθηκε προς την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία για τα όσα συνέβησαν και ζήτησε τη διεξαγωγή της ρεβάνς «κεκλεισμένων των θυρών».
Περίπου 20.000 Τούρκοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων μετανάστες από τη Γαλλία ή γειτονικές χώρες, βρέθηκαν χθες βράδυ στις εξέδρες του σταδίου της Λιόν και πριν την έναρξη του αγώνα εκτόξευσαν φωτοβολίδες προς τους φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας, οι οποίοι για να γλιτώσουν εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο.
Μπροστά στο φόβο νέων επεισοδίων οι άνθρωποι του γαλλικού συλλόγου πρότειναν στην UEFA να γίνει η ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης χωρίς την παρουσία οπαδών στο γήπεδο της Μπεσίκτας. «Η λύση για την ισονομία είναι μία. Να πάρει η UEFA όλα τα απαραίτητα μέτρα ενόψει του επόμενου αγώνα. Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει ματς παρά μόνο κεκλεισμένων των θυρών ή σε άλλη πόλη εκτός Τουρκίας. Μου φαίνεται δύσκολο να πάμε στην έδρα της Μπεσίκτας, φοβόμαστε πολύ», τόνισε ο Ολά.
                                                 πηγη
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου