Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Κορυφή για Παναθηναϊκό, "λύγισε" τον Αστέρα! Πρωταγωνιστής ο διαιτητής

Ο Παναθηναϊκός άφησε... πίσω του το κακό αποτέλεσμα με την Θέλτα, νίκησε χωρίς να "πατήσει γκάζι" με 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης στο "Απόστολος Νικολαΐδης" και συνεχίζει να προπορεύεται στον βαθμολογικό πίνακα της Super League μετά από 4 αγωνιστικές. Ο Μπεργκ στο 1΄ και ο Λεντέσμα με δύο πέναλτι στο 39΄ και 88΄ ήταν οι σκόρερ του «τριφυλλιού». Με 10 παίκτες έμεινε από το 56΄ ο Αστέρας, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Φαρίνια, ωστόσο, μείωσε στο 67΄ με το πέναλτι του Ιωαννίδη.
 Δείτε το LIVE του αγώνα
Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο... διαιτητής Καλογερόπουλος, ο οποίος έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στον Παναθηναϊκό, με το οποίο οι "πράσινοι" έκαναν το 2-0, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο υπέδειξε δύο αμφισβητούμενα πέναλτι, ένα για κάθε ομάδα.
Ο αγώνας:
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι κι ευτύχησε να προηγηθεί με το... καλημέρα. Μόλις 23 δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο Μπεργκ για να ανοίξει το σκορ. Ο Λουντ βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα Τρίπολης, γύρισε στον Σουηδό επιθετικό, ο οποίος με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κοσίτσκι. Η απάντηση των φιλοξενούμενων άργησε να έρθει. Στο 31' οι Αρκάδες έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι, με τον Μάσα να σουτάρει ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση.
Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά αδυνατούσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός. Στο 36' ο Βιγιαφάνες έπιασε ένα ωραίο σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, οι “πράσινοι” διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Γιαννούλης ανέτρεψε τον Βιγιαφάνες, με τον Λεντέσμα να κάνει το 2-0 από τα 11 βήματα. Η απόφαση του διαιτητή ήταν αυστηρή, με τον Αργεντινό επιθετικό να κερδίζει έξυπνα το πέναλτι και να ξεγελάει τον Καλογερόπουλο. Ο Παναθηναϊκός πήγε με σκορ ασφαλείας στα αποδυτήρια, με τους Αρκάδες να διαμαρτύρονται δίκαια για το πέναλτι στον Βιγιαφάνες.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να γίνει απειλητικός, δίχως αποτέλεσμα. Ο Μπεργκ έχασε μία μοναδική ευκαιρία να κάνει το 3-0 στο 55', με τον Σουηδό να πλασάρει άουτ από εξαιρετική θέση. Λίγο αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες. Ο Φαρίνια έφτυσε τον Κουτρουμπή και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Ο Ιμπάρμπο απέτυχε εις διπλούν (59', 60') να κάνει το 3-0, καθώς ο Κοσίτσκι και το δοκάρι του στέρησαν την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ. Ο Αστέρας μπήκε ξανά στο ματς στο 67' όταν ο Τσουκαλάς εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος στην πράσινη άμυνα , μπήκε στην περιοχή κι ανατράπηκε από τον Ιβάνοφ, με τον Καλογερόπουλο να δίνει το πέναλτι. Ο Ιωαννίδης μείωσε σε 2-1, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Αστέρας είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-2, αλλά ο Ζέκα πρόλαβε τον Στανισάβλιεβιτς, πριν αυτός στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Στιλ.
Ότι δεν κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι, το έκαναν οι γηπεδούχοι στο 88', με τον Χουλτ να ανατρέπεται στην περιοχή από τον Στανισάβλιεβιτς και να κερδίζει το πέναλτι. Ο Λεντέσμα ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση κι έκανε το 3-1, κλειδώνοντας τη νίκη.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Κουλιμπαλί (10' Ρέις), Κουτρουμπής, Ιβανόφ (70' Μολέντο), Λεντέσμα, Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο (77' Εμποκού), Μπεργκ.
Αστέρας (Ελευθερόπουλος): Κοσίσκι, Ιγκόρ, Κουρμπέλης, Μπέρτος, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Χαμντανί, Καλτσάς (61' Στανισάβλιεβιτς), Μάσα (46' Τσιλιανίδης), Φαρίνια, Ιωαννίδης (75' Γκοντό).
                                                       πηγη
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου