Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Έκλεισε στόματα! Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, έπιασε απ'το... λαιμό την ΑΕΚ

- Δέχθηκε έντονη κριτική, αμφισβητήθηκε, αλλά ο Ολυμπιακός έδωσε ηχηρή απάντηση μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης”
- Εμφάνιση... πρωταθλητή από τους “ερυθρόλευκους”, που μετέτρεψαν και εφέτος το ντέρμπι με την ΑΕΚ σε... ματσάκι (3-0)
- Η επιλογή του Κετσπάγια να ξεκινήσει τον Λαμπρόπουλο αντί του ντεφορμέ Σιμόες, εξέθεσε ολόκληρη την ομάδα
- Ο Φορτούνης έκανε... πάρτι στο κέντρο, στο καλύτερο εφετινό του παιχνίδι – Δαιμονισμένη εμφάνιση από Ιντέγε και Μάρτινς

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα
Το ντέρμπι... τελείωσε νωρίς, το ίδιο και η όποια πρόθεση να αμφισβητηθεί ο Ολυμπιακός. Η ΑΕΚ δεν εμφανίστηκε ποτέ στο “Γ. Καραϊσκάκης”, πλήρωσε την επιλογή “Λαμπρόπουλου” από Κετσπάγια και το ότι πίσω από τους Γίχανσον – Σιμόες δεν υπάρχει αναπληρωματικός και “παραδόθηκε” σε έναν ανώτερο αντίπαλο. Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν αποφασισμένοι για τη νίκη στο ματς και το κατάφεραν με πειστικό τρόπο, νικώντας με χαρακτηριστική ευκολία την Ένωση (3-0).
Έτσι, ακόμα ένα ντέρμπι στο "Γ. Καραϊσκάκης" εξελίχθηκε σε εφιάλτη για την Ενωση, η οποία στις τελευταίες πέντε επισκέψεις της στο φαληρικό στάδιο έχει ισάριθμες ήττες και 0-18 τέρματα. Θα μπορούσε τουλάχιστον να πετύχει ένα γκολ, όμως ο Μάνταλος αστόχησε σε τετ-α-τετ στο 82΄ ενώ ο Μπακασέτας έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στο 87΄ με σουτ έξω από την περιοχή.
Από την άλλη πλευρά, ο Πάουλο Μπέντο οδήγησε την ομάδα του σε μια νίκη που χρειαζόταν και ο ίδιος προσωπικά για να νιώσει πολύ πιο ασφαλής, ενώ ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία για μια νέα αρχή.
Οι επιλογές των δυο τεχνικών...
Ο Τιμούρ Κετσπάγια αποφάσισε να ξεκινήσει το ντέρμπι με τον... μασκοφόρο Μάνταλο, ενώ επέλεξε να προχωρήσει σε μια αλλαγή στο χώρο του κέντρου, χρησιμοποιώντας τον Λαμπρόπουλο στη θέση του Σιμόες, που έδειξε να μην έχει βρει ρυθμό, μετά τον τραυματισμό του. Η κίνηση αυτή όμως ήταν αποτυχημένη, αφού η ΑΕΚ παρουσίασε τεράστιο πρόβλημα στον άξονα. Ούτε και ο 11δάτος Χριστοδουλόπουλος κατάφερε να φανεί. Ο Γεωργιανός προσπάθησε να καλύψει τις σημαντικές απουσίες της ΑΕΚ, αλλά αυτό που έκανε ήταν να τις... αυξήσει!

Όσον αφορά την... έκπληξη που έκανε ο Πάουλο Μπέντο, αυτή αφορούσε την μεσαία του γραμμή. Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Μάριν και να ξεκινήσει τον Ελιουνούσι, ενώ βασικός ήταν και ο Αντρέ Μάρτινς, που μπήκε στη θέση του Καμπιάσο και έδειξε πως μπορεί να δώσει πολλά στους Πειραιώτες.
Το ματς
Με τη σέντρα της αναμέτρησης το... γήπεδο έγειρε υπέρ του Ολυμπιακού. Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν με εκρηκτικό τρόπο και μόλις στο 7' κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ κόντρα σε μια αγνώριστη ΑΕΚ. Μετά από λάθος του Γιόχανσον, ο Φορτούνης “έσπασε” στα αριστερά στον Σεμπά, που έβγαλε την μπαλιά στην καρδιά της άμυνας της Ένωσης. Εκεί, ο Ιντέγε δεν δυσκολεύτηκε με προβολή να κάνει με προβολή το 1-0.
Τα προβλήματα συνεχίστηκαν για τους “κιτρινόμαυρους”, αφού η μεσοαμυντική τους παρουσία ήταν επιεικώς τραγική. Στο χώρο του κέντρου το “δίδυμο” Γιόχανσον – Λαμπρόπουλου δεν μπόρεσε να “δέσει” κι έτσι οι μπαλιές των Πειραιωτών περνούσαν ανενόχλητα. Η εικόνα των φιλοξενούμενων ήταν αποκαρδιωτική μέχρι το 25' ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού έφταναν για.. πλάκα στα καρέ του Ανέστη (ο Φορτούνης -στην καλύτερη του φετινή εμφάνιση- έκανε... πάρτι με Λαμπρόπουλο και Γιόχανσον).

Οι “κιτρινόμαυροι” άρχισαν να κρατούν περισσότερο την μπάλα και έδειξαν... σφυγμό επιθετικά με τον Μάνταλο (στο 30' προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Καπίνο με απευθείας εκτέλεση κόρνερ), αλλά ο Καπίνο ήταν σε ετοιμότητα. Παρά την άνοδο της πάντως, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε ποτέ να ισορροπήσει το ματς και το 1-0 του ημιχρόνου τελικά ήταν κάτι το... θετικό, αφού θα μπορούσε να είχε δεχθεί περισσότερα γκολ.
Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και ένταση στην επανάληψη. Μια φάση που θα συζητηθεί είναι αυτή του 58', με τον Ολυμπιακό να διαμαρτύρεται για αντιαθλητική συμπεριφορά του Πατίτο. Από μακρινό πλάνο και μέσω ριπλέι ο Αργεντιός της ΑΕΚ φάνηκε να χτυπά τον Φιγκέιρας, με τον διαιτητή να δίνει από μία κίτρινη.
Η άθλια εικόνα της Ένωσης συνεχίστηκε και... μοιραία ήρθε και το 2-0. Το πρώτο γκολ των Πειραιωτών ήρθε από λάθος του Γιόχανσον, το δεύτερο από τον παρτενέρ του στον άξονα. Ο Μάρτινς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λαμπρόπουλου, έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και με δεξί πλασέ διπλασίασε τα τέρματα του Ολυμπιακού
Η τραγική βραδιά είχε και... αποκορύφωμα για την ομάδα του Κετσπάγια, με τον Φορτούνη να διαμορφώνει το τελικό 3-0. Ο Λαμπρόπουλος μπήκε δυνατά για να κόψει τον έλληνα μεσοεπιθετικό, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του διεθνή χαφ του Ολυμπιακού και... μετατράπηκε σε σουτ, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα του Ανέστη!!! 'Άξιο αναφοράς, πως η μεγαλύτερη φάση της ¨Ενωσης στο ματς ήρθε από τον Μάνταλο, που στο τετ-α-τετ με τον Καπίνο στο 84' πλάσαρε απελπιστικά άουτ.
Άξιο αναφοράς, πως η ΑΕΚ ξύπνησε μετά το 3-0, όταν φυσικά ήταν αργά. Στο 84' ο Μάνταλος πλάσαρε απελπιστικά άουτ στο τετ-α-τετ με τον Καπίνο, ενώ το σουτ του Μπακασέτα στο 87' βρήκε το δεξί δοκάρι του διεθνή πορτιέρε του Ολυμπιακού, φάση που ήταν και η τελευταία του ματς.

Συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία (46΄ λ.τρ. Βιάνα), Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς (69΄ Καμπιάσο), Σεμπά, Ελιουνούσι, Φορτούνης (81΄ Ντομίνγκες), Ιντέγε.
ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γιόχανσον, Λαμπρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (72΄ Πλατέλλας), Μάνταλος, Ροντρίγκες (59΄ Πέκχαρτ), Μπακασέτας.
                                                   πηγη
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου